viernes, 7 de mayo de 2010

Què és el Hot Potatoes?

Hot Potatoes es un conjunt de sis eines d’autor, desenvolupat per l’equip del University of Victoria CALL Laboratory Research and Development, que el permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines web de sis tipus bàsics.

La interactivitat dels exercicis s’aconsegueix mitjançant JavaScript. Posteriorment podem publicar les pàgines en un servidor Web.

El programa està dissenyat per a que es puguin personalitzar quasi totes les característiques de les pàgines. Per tant, si sabem alguna cosa del codi HTML o de JavaScript, podrem fer qualsevol canvi que desitgem en la forma de treballar dels exercicis o en el format de les pàgines.

Descripció dels components de Hot Potatoes:

JBC

Crea exercicis d’elecció múltiple. Cada pregunta pot tenir tantes respostes com vulguem i n’hi pot haver més d’una correcta. En contestar l’estudiant cada resposta, apareix el percentatge d’encerts cada vegada que selecciona una resposta correcta. Tant en JBC com en la resta dels programes es possible incloure una lectura que l’alumne haurà d’efectuar abans de realitzar els exercicis.

Podem trobar un exemple sobre els dinosaures a la web:

Exemple JBC

JCloze

Genera exercicis d’omplir buits. Es pot posar un nombre il·limitat de possibles respostes correctes per a cada buit, i l’alumne pot demanar ajuda si té dubtes i se li mostrarà una lletra de la resposta correcta cada vegada que premi el botó d’ajuda. També podem incloure una pista especifica per a cada buit.

El programa permet posar els buits en paraules seleccionades per l’usuari o fer el procés automàtic de forma que es generin buits cada “x” nombre de paraules d’un text.

També inclou puntuació automàtica.

Podem trobar un exemple a la web:

Exemple JCloze

JCross

Amb aquest programa podem crear mots encreuats, es pot utilitzar una quadrícula de qualsevol mida.

Com en JQuiz i JCloze, tenim un botó per demanar ajuda l’alumne quan ho necessiti.

Podem trobar-ne un exemple a la web:

Exemple JCross

JMatch

Podem crear exercicis d’aparellament o ordenació. Una llista d’elements apareixen a l’esquerra (poden ser imatges o text), i a la dreta elements desordenats.

Aquesta aplicació pot servir per exemple per emparellar vocabulari amb imatges o traduccions, o per ordenar seqüències. N’hi ha de dos tipus.

Web de l’exemple tipus 1:

Exemple JMatch

Web de l’exemple tipus 2:

Exemple JMatch

JMix

Serveix per a crear exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades. Es possible especificar tantes respostes correctes diferents com es vulgui, basades en paraules i signes de puntuació de la frase base. Es pot incloure un botó d’ajuda per l’alumne amb la següent paraula o segment de la frase si ho necessita.

Un exemple el podem trobar a la web:

Exemple JMix

Com obtenir el Hot Potatoes?

Si anem a la web (web), trobarem tots els enllaços i les instruccions per descarregar l’aplicació.

Si consultem la web (web), trobarem la manera i els passos per posar l’aplicació en castellà.

Podem trobar exercicis i activitats a les webs:

Exercicis i activitats 1

Exercicis i activitats 2

En el següents enllaços trobarem tutorials, com elaborar activitats, etc.:

Tutorials i com fer activitats 1

Tutorials i com fer activitats 2

No hay comentarios:

Publicar un comentario