lunes, 7 de junio de 2010

La Higiene Infantil: Perquè els nostres petits llueixin impecables

La higiene personal és un aspecte que totes les persones hem de cuidar, però això no és una cosa que s'aprèn de la nit al dia sinó que es forja des de la infantesa.

És important que totes les persones tinguem una bona higiene personal, òbviament no naixem amb això sinó que a mesura que passa el temps ho anem aprenent; el normal és que en els nostres primers anys de vida no vulguem dutxar-nos i molt menys raspallar-nos les dents però poc a poc aprenem la importància de fer-ho i que lluir impecable diu molt de nosaltres.

Com és una cosa que s'aprèn amb els anys, els pares són els cridats a ensenyar als nens a fer-ho; ells no ho aprendran a l'escola, ni en cap altre lloc, és a casa que crearan l'hàbit d'estar nets sempre. Potser pensaràs que és una tasca difícil o que se'ls ha de donar llibertat en això, la veritat és que no has de permetre que els teus fills facin el que vulguin i necessites treure't del cap la idea que és una tasca complicada.

El primer que has de fer és idear un pla didàctic per ensenyar als nens la importància de mantenir-se net, per exemple pots inventar una cançó per a la dutxa, així ell voldrà fer-ho sempre o també podeu jugar cada vegada que aneu al bany. Una altra alternativa és comprar sabons amb formes animades, amb això el teu petit pensarà que dutxar-se és una tasca divertida i emocionant, recorda que els nens estimen la diversió.

Per raspallar-se les dents compra-li un raspall amb un mànec infantil, d'ós, dinosaure, princesa o sirena, perquè se sent feliç de tenir una cosa pròpia. En el cas de la crema dental és recomanable que li proporcions una que tingui poc fluor i que sigui ideal per a ell, al mercat hi ha algunes creades per a ells. Has d’explicar-li que la neteja de les dents es fa després de cada àpat, ja que si el petit no cuida les seves dents des de ben petit quan sigui gran, veurà les conseqüències.

Un altre aspecte que no has de passar per alt és la cura de les ungles, orelles, els seus genitals i de les parts de més sudoració, és fonamental que li ensenyis que aquests llocs requereixen una bona neteja ja que a mesura que passi el temps és allà on acumularà més brutícia, i olors fortes. Els nens han de acostumar-se a tenir cura del seu cos i mantenir-lo el més net possible.

De la mateixa manera ensenyeu-li que és primordial comprar xampú, per a la cura del seu cabell, desodorant, crema dental, perfums, talc per a peus, un raspallet per les ungles i tot allò que li permeti lluir impecable, no oblidis que una imatge diu més que mil paraules.

Guia Infantil

No hay comentarios:

Publicar un comentario